4 Üzenet

Terézváros alpolgármesterétől 

NŐ a lehetőség

Mindannyiunknak ismerős, amikor munka után még hosszú percekig körözünk az utcán, mire le tudjuk tenni az autónkat, igaz? Pedig egy család hétköznapi életéhez hozzátartozik a gépjármű, hiszen rengeteg olyan élethelyzet vagy megoldandó probléma van, amely nem kivitelezhető pusztán tömegközlekedéssel vagy kerékpárral.

Ugyanakkor elkötelezett hívei vagyunk a zöldítésnek és a belvárosi levegő javításának is! Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy kevesebb utcán parkoló autó legyen. Hogyan lehetne megoldani a problémát?

Kötelezővé tennénk a parkolót üzemeltető cégeknek, hogy az épülő, valamint meglévő mélygarázsokban, parkolóházakban korlátozott számban biztosítsanak kedvezményes várakozási lehetőséget a terézvárosi és erzsébetvárosi lakosság gépjárművei számára. Ezáltal több parkolóhelye lehetne a két kerület polgárainak.

NŐ a tisztaság

Terézvárosban alpolgármesterként többek között a köztisztaságért (is) felelek. 2020-ban számos fejlesztést bevezettünk, amely lényegesen javította a kerület tisztaságát.

Ugyanakkor a köztisztaság egy olyan terület, ahol soha nem mondhatjuk, hogy végeztünk, készen vagyunk. Itt mindig van mit tenni, van hova fejlődni! Ezt a fejlődést azonban nagyban hátráltatja az a tény, hogy a Fidesz-kormány folyamatos forráselvonással sújtja a Fővárosi Önkormányzatot és ezáltal a fővárosi polgárokat. De mi lenne a megoldás? Biztosítson a kormány több pénzt a kerületek köztisztaságára, és szigorítsák a törvényeket úgy, hogy ezáltal kapjanak szigorúbb büntetéseket az illegális szemetelők és azok a kutyatartók, akik nem gondoskodnak a kutyájuk után ott maradt ürülék felszedéséről!

NŐ a fizetés

Mentesüljenek az átlagbérnél kevesebbet keresők, valamint a 29 éven aluliak a személyi jövedelemadó megfizetése alól! Ez a lépés az első esetben a 200 ezer forint alatti kereseteket akár havi 45 ezer forinttal is megemelhetné, amelynek költségeit évi 800 milliárd forintra lehet becsülni, mely összeget a „kormányzati korrupción”, stadionépítéseken, látszatberuházásokon lehetne megtakarítani. Ez a lépés megkönnyítené a fiatalok itthon tartását, hiszen gyakorlatilag 15 százalékos azonnali béremelést jelentene.

NŐ a megoldás

A koronavírus-járványban tömegek váltak munkanélkülivé, ez ellen pedig a kormány érdemi intézkedéseket még mindig nem tett. Hatalmas segítség lenne az idősödő korosztálynak, ha lehetősége lehetne öregségi nyugdíjba menni annak, aki elmúlt már 60 éves, és 2020. március 1-je után vált munkanélkülivé, hisz az ilyen helyzetbe kerülő embereknek új munkahelyet találni az életkoruk miatt, a vírushelyzet következtében szűkülő munkalehetőségek mellett jóval nehezebb, mint a fiatalabb munkavállalóknak. A megoldás kézenfekvő és egyértelmű: tegye lehetővé kormány a korengedményes nyugdíjat azoknak, akik a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt elveszítették munkahelyüket!

Tegyünk együtt Terézvárosért